Cruciada lui Becali


 

După cum probabil aţi aflat, Steaua va juca în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor cu Galatasaray Istanbul. Vor fi două meciuri extrem de importante pentru ambele echipe, miza fiind participarea în grupele Ligii Campionilor. Iată pe ce se bazează cele două echipe:

Galatasaray: 10 jucători prezenţi la Euro 2008, dintre care 8 au jucat în semifinale; două achiziţii importante – Morgan de Sanctis de la FC Sevilla şi Harry Kewell de la Liverpool; un nou antrenor care abia aşteaptă să-şi confirme valoarea.
Steaua: Becali a cerut sprijin divin şi speră în ajutorul noului echipament, care are pe interior o cruce. “Eu mizez pe principiile mele de viaţă: e postul Sfintei Maria şi îi cer ajutorul Maicii Domnului, că turcii sunt musulmani şi îi bate Dumnezeu”, a declarat ciobanul.

În concluzie, Galatasaray se bazează pe jucători şi tactică (aşa cum face orice echipă profesionistă), Steaua se bazează pe Dumnezeu şi Maica Domnului. Cu o asemenea abordare a meciurilor, ceva îmi spune că steliştii vor urmări Liga Campionilor doar la televizor. Sau îi vor întreba pe cei de la CFR Cluj cum a fost. Dacă nea Gigi ţine morţiş să păstreze această “tactică” în meciurile cu Galata, îi recomand următoarele:
– să acopere stadionul Stelei şi să-l transforme în Capela Sixtină.

– să schimbe numele stadionului în Grădina Edenului.

– banii de pe bilete să intre direct în cutia milei.

– jucătorii Stelei să nu vină la stadion cu maşinile, ci pe jos, în pelerinaj.

– galeria să scandeze doar imnuri religioase şi, din când în când, melodia trupei Scooter, “Fecioara Maria (I Like It Loud)”.

– în locul lozincilor pline de obscenităţi şi injurii, fanii stelişti să strige doar “Tămâie, Galata (Dinamo, Rapid, etc…)”.

– instalaţia de nocturnă să fie înlocuită cu lumânări şi candele; tribuna oficială să fie înlocuită cu un amvon, unde să fie amplasate şi câteva cadelniţe pentru diversitate.

– banca de rezerve să fie înlocuită cu un altar, jucătorii fiind obligaţi ca, pe parcursul întregului meci, să stea doar cu faţa spre acesta şi să se închine încontinuu.

– antrenorul să dea indicaţii jucătorilor săi doar la confesional; indicaţiile să cuprindă întotdeauna pilde din Noul Testament.

– conferinţele de presă ale oficialilor clubului să se numească liturghii.

– cantonamentele Stelei să aibă loc numai la mănăstiri şi să dureze câte 40 de zile.

– antrenamentele jucătorilor să se numească slujbe şi să însemne doar post şi rugăciune; înainte de fiecare antrenament, e obligatoriu ca toţi fotbaliştii să fie botezaţi în ţâşnitoarea de la vestiar.

– în timpul liber, steliştii să se distreze învăţând Crezul, pe care să-l recite atunci când dau declaraţii presei.

– pentru că banul e “ochiul dracului”, primele de joc ale jucătorilor să fie formate doar din porţii de colivă şi anafură; cine înscrie goluri, va primi ca bonus un parastas preventiv; cine înscrie autogoluri (adică Bănel), va fi dat pe mâna Inchiziţiei şi ars pe rug.

– regulamentul de ordine interioară să fie înlocuit cu Cele 10 porunci.

– fiecare jucător al Stelei să poarte barbă şi să-şi lase părul lung; cine nu are păr, să şi-l deseneze cu carioca pe chelie.

– autocarul Stelei să se numească Arca lui Noe.

– în locul listelor cu jucători, crainicul stadionului să citească pomelnicul, iar obişnuitele comentarii din timpul meciurilor să fie înlocuite cu pasaje din Biblie.

– în loc de arbitri să fie aduşi preoţi, care să împartă iconiţe în loc de cartonaşe galbene sau roşii; în loc de fluier, preotul-arbitru central să fie echipat cu o toacă.

– avertismentele verbale să fie înlocuite cu scurte spovedanii, iar cei ce faultează să fie stropiţi cu aghiasmă şi iertaţi, doar dacă se vor căi pentru păcatele lor.

– jucătorii eliminaţi să fie trimişi nu la vestiare, ci în Iad; jucătorii suspendaţi să aştepte în Purgatoriu revenirea lor pe teren.

– atunci când steliştii vor fi faultaţi, să întoarcă neaparat şi celălalt obraz; eventualele înjurături la adresa adversarului să fie înlocuite cu binecuvântări.

– jucătorii să nu mai fie deposedaţi de balon ci de Necuratul, de aceasta putându-se ocupa preotul-arbitru observator.

– lovitura liberă să se numească lovitură de pedeapsă divină, penalty-ul – Armagheddon, aruncarea de la margine – reîntoarcerea la calea cea dreaptă.

– începutul meciului să se numească Geneza, finalul – Apocalipsa iar pauza dintre reprize (momentul în care jucătorii părăsesc terenul) – Exodul.

– în timpul partidei să fie permisă doar o singură schimbare, cel înlocuit primind 30 de arginţi.

– meciurile din deplasare să poarte numele de cruciade; jucătorii Stelei vor trebui să atace numai cu faţa către răsărit, chiar dacă la pauză se schimbă porţile.

– meciurile să nu aibă loc niciodată duminica sau în oricare altă zi de sărbătoare.

– echipa Stelei să fie formată din 12 jucători (în amintirea Apostolilor), cu Bănel pe post de Iuda.

– echipamentul Stelei să fie de culoare neagră, singurii sponsori ale căror sigle vor putea sta la vedere fiind firmele de pompe funebre.

– numerele de pe tricouri să fie înlocuite cu cruci.

– poarta Stelei să fie numită Poarta Raiului iar portarul să-şi schimbe numele în Sfântul Petru.

– antrenorul să se numească oficial Prea-Fericitul Lăcătuş iar patronul Becali, Papa Gigi (jucătorii i se vor adresa doar cu “Bre Tatăl Nostru”).

– adversarii Stelei să fie numiţi farisei; aruncatul brichetelor către ei să fie înlocuit cu aruncatul pietrelor, după exemplul Mariei Magdalena.

– preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (Mircea Sandu) să fie cunoscut steliştilor sub numele Pilat din Pont iar cel al Ligii Profesioniste de Fotbal (Mitică Dragomir) – regele Irod.

– stadioanele echipelor Dinamo şi Rapid să fie numite Sodoma şi Gomora.

– fiecare jucător al Stelei să facă parte din corul unei biserici. Cine nu are voce, să fredoneze doar “tă-tă-tă-tărără-tă-tă”.

– blaturile să existe în continuare, dar numai pentru prepararea colacilor şi a pascăi.

– fiecare jucător al Stelei să fie obligat să-şi iubească aproapele, atât timp cât se protejează şi nu face “curvăsăraie”; jucătorii nu vor sta niciodată prea aproape unii de alţii, pentru a evita implicaţiile homosexuale.

– în timpul liber, niciun fotbalist de la Steaua să nu preacurvească, ci să curvească în limite normale.

– toţi steliştii să îşi caute neveste cuminţi, bisericoase, harnice, decente şi neaparat virgine; dacă nu găsesc, se pot delecta zilnic cu păcatul lui Onan, cu pauză de odihnă duminica.

– orice stelist care se va transfera în Rai mai devreme decât era programat, să pună o vorbă bună pentru foştii săi coechipieri.

– Bănel să fie exorcizat săptămânal, doar pentru a nu-i trece prin cap să-şi depăşească norma de autogoluri; eventual să fie vopsit în alb, pentru a nu fi confundat cu Satana.

Dacă nici aşa Steaua nu va avea rezultate, recomand celor din conducerea clubului să dea lovitura, transferându-l pe Gigi la o stână. Cât mai departe de fotbal, cât mai departe de politică, cât mai departe de România. Sau, şi mai bine, să-l crucifice.

About Claudiu-Gilian Chircu

Îmi merge mintea... pe 7 cărări şi în marşarier. Probabil asta înseamnă să fii dus cu pluta pe arătură. View all posts by Claudiu-Gilian Chircu

6 responses to “Cruciada lui Becali

 • Diana

  Care-i treaba cu Becali pe “prima pagina”? A murit cumva si nu stiu eu? 😀 Am auzit ca a murit Iovan, sau cum l-o fi chemand. Ce ma intereseaza pe mine din toata povestea asta este: ce este in fundal? Ca tre’ sa fie ceva daca se bate atata moneda pe chestia asta. Alt praf in ochi. Tara arde si Iovan se-ngroapa.

 • KLAUDYU

  Din păcate, Sfântul Gigi e încă printre noi. Nu-i nimic special cu el pe prima pagină. Mi-am amintit de articolul ăsta și l-am pus primul, ca să mai și zâmbim.
  Normal că este ceva pe fundal. Eu cred, așa cum spunea Tzipi pe undeva pe aici, că în zona respectivă se găsește ceva important. Zona fiind închisă, astfel se poate explica reacția întârziată a salvatorilor. Că era nevoie de aprobări din cele mai înalte cercuri…

 • Diana

  Da, la asta mă gândeam și eu…

 • dan

  Ha ha ha… K, m-ai facut sa rad cu lacrimi. 🙂
  Se pare ca Becali a mizat pe “calul pierzator”, alegand sa se inchine unor zeitati slabut imaginate.

  @Diana re. “Ce ma intereseaza pe mine din toata povestea asta este: ce este in fundal? Ca tre’ sa fie ceva daca se bate atata moneda pe chestia asta. Alt praf in ochi. Tara arde si Iovan se-ngroapa.”

  In timp ce se facea marele circ mediatic despre Iovan-nu-prea-Iorgovan si Frumoasa din Padurea Adormita aka Aura nu-mai-stiu-cum, guvernul Ponta dadea un tun de juma’ de miliard de euro bugetului (si prin urmare cetateanului roman), prin adoptarea hotararii de stat prin care ierta Petrom de datoria uriasa de 500 mil euro.

  Articol aici: http://stareanatiunii.com/guvernul-sterge-datorii-de-500-milioane-ale-unei-companii-private.html

  Strategie, nu?

 • dan

  Addendum: Este vorba despre Rompetrol si nu Petrom… scuze.

 • KLAUDYU

  Normal! Dar ciobanul a găsit o explicație și pentru eșecul ăsta: de vină nu au fost dumnezeii lui, ci mult prea păcătoșii lui jucători. În special Bănel…
  Nici nu e de mirare „tunul” lui Ponta. Dimpotrivă, m-aș fi mirat dacă nu făcea nimic necurat în timpul scandalului mediatic din jurul accidentului aviatic.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: