Libertatea… de a-l muta pe Messi de la Barcelona


libertatea-29-noiembrie

Am crezut că, măcar în weekend, cei de la Libertatea se vor linişti şi vor încerca să pară normali. Însă, prostia nu are zile libere sau vacanţe. Lucru care se observă (şi) din articolul de sâmbătă, 29 noiembrie. Nu m-a mirat faptul că Balonul de Aur a fost câştigat de Cristiano Ronaldo. Bravo lui, a jucat bine, a ratat frumos un penalty în finala Ligii Campionilor. Deci merită trofeul. Ce m-a mirat cu adevărat e faptul că autorul necunoscut al articolului îl numeşte pe Messi “fostul jucător al Barcelonei”. Când argentinianul joacă la Barcelona de câţiva ani şi nu pare că vrea să se transfere la altă echipă prea curând. Dar să presupunem că Libertatea are dreptate, iar eu n-am aflat că Messi a plecat de la Barcelona.

Mai jos se pot observa rezultatele meciurilor din cea mai recentă etapă a campionatului Spaniei. În aceeaşi zi cu apariţia articolului în Libertatea, care îl numea pe Messi fost jucător al Barcelonei (29 noiembrie 2008), Barcelona a susţinut un meci în compania echipei FC Sevilla. Barcelona a câştigat partida cu 3-0 şi, culmea culmilor, fostul ei jucător, Lionel Messi, a înscris de două ori (în minutele 79 şi 90).

 barcelona

Dacă sunteţi la fel de confuzi ca şi mine, probabil vă întrebaţi cum e posibil ca un fost jucător al unei echipe să înscrie (şi de două ori) pentru acea echipă. Eu am găsit 5 variante pentru acest lucru:

  1. Conducerea Barcelonei îl concediase pe Messi în secret, fără ca nimeni să ştie acest lucru (în afară de Libertatea), însă l-a reangajat pe 29 noiembrie, pentru a juca împotriva Sevillei.
  2. Messi nu mai juca la Barcelona însă a urmărit meciul din tribună. La un moment dat, supărat fiind probabil pentru că fosta sa echipă conducea doar cu 1-0, a intrat pe teren şi a înscris două goluri. Arbitrii au validat golurile, neştiind (ca şi mine), că Messi nu mai e jucătorul Barcelonei.
  3. Plecat de la Barcelona, Messi a urmărit meciul la televizor, departe de stadion, şi a dat golurile cu puterea minţii.
  4. Messi a plecat de la Barcelona însă şi-a lăsat acolo o clonă, iar nimeni nu şi-a putut da seama de diferenţa dintre copie şi original.
  5. Messi nu a plecat niciodată de la Barcelona iar faptul că Libertatea îl numeşte “fostul jucător al Barcelonei” este doar dovada că aceşti aşa-zişi ziarişti nu se pricep nici la fotbal. Cu toate că şi-au adus oameni de la Pro Sport, inclusiv pe fostul redactor-şef al acelei publicaţii, Dorin Chi(l)otea.

Mult stimaţi şi mult prea respectaţi angajaţi ai acestei prestigioase publicaţii, acestea sunt variantele mele. A voastră care e?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: