Nibiru – nebunia lui Sitchin


Când mă uit în ochii tăi văd jumătatea mea,
Na na na, na na na, na na na na,
Atâta nebunie e în inima mea,
Aș pleca cu tine pe Nibiru de-aș putea
” (Simona Nae feat. Juju – „Doi nebuni”) nibiru_planet_x

Nu obișnuiesc să fiu atent la versurile melodiilor pe care le ascult. Dacă vreau versuri, citesc poezii. Din acest motiv n-am fost atent nici la versurile melodiei Simonei Nae, „Doi nebuni”. Însă, într-o zi, pe când melodia rula la radio, mi-a atras atenția un vers: „Aș pleca cu tine pe Nibiru de-aș putea”. Ce caută Nibiru în melodia Simonei Nae? De ce Nibiru și nu Marte, Venus, Jupiter sau Saturn? Și ce e Nibiru?

Nibiru este o planetă inventată de masonul Zecharia Sitchin, popularizată prin seria sa de volume, „Cronicile Pământului”. Conform lui Sitchin, textele sumeriene susțin că zeii, Anunnaki, provin de pe planeta Nibiru, care se află mult dincolo de Pluto și care revine în sistemul nostru solar odată la 3.600 de ani. Acești Anunnaki au sosit pe Pământ pentru a extrage aur, pe care să îl împrăștie în atmosfera planetei lor. Tot Sitchin este cel care consideră că Pământul, cometele și centura de asteroizi dintre Marte și Jupiter s-au format din coliziunea planetei Nibiru cu o alta, Tiamat.

Bineînțeles că ipotezele lui Sitchin sunt atât de fanteziste, încât depășesc orice limită a logicii. Ca să nu mai vorbim despre faptul că nici măcar un singur omNibiru-Via-Lactea-Sitchin de știință n-a fost atât de bătut în cap încât să-i dea dreptate. Însă masoneria a promovat intensiv cărțile lui Sitchin, implicit imaginara planetă Nibiru, din motive lesne de înțeles. Pentru a ne ține departe de adevăr, pentru a nu afla adevărata natură a zeilor precum și locul lor de proveniență, masoneria a lansat ipoteza extraterestră. Cum Sitchin le-a îndeplinit planul cu brio, planeta inventată de el a fost prezentată ca adevăr și promovată corespunzător, pentru a intoxica cât mai eficient creierele maselor. Degeaba s-au chinuit numeroși cercetători să demaște minciunile lui Sitchin; pentru cei mai mulți, Nibiru este o planetă reală, unde locuiesc Anunnaki, căutătorii de aur.

Vorbesc într-adevăr textele sumeriene despre planeta Nibiru? Categoric, nu! Cuvântul „nibiru” nu există în limba sumerienilor. Însă există unul asemănător, „neberu”, în akkadiană, care a fost tradus ca „traversare” sau „punct de tranziție”, referindu-se în special la râuri. De exemplu, într-un text sumero-akkadian, un sat este numit „Ne-bar-ti-Ash-shur”, adică „locul de trecere al lui Ashur”. Un alt text vorbește despre un barcagiu care trecea călători peste apă contra cost, pasagerii fiind nevoiți să plătească „shiqil kaspum sha ne-bi-ri-tim” („argint ca taxă de traversare”). Un text akkadian vorbește despre o campanie militară: „A-ra-mu nakirma bab ni-bi-ri sha GN itsbat” („Arameii au fost sfidători și au luat poziție la intrarea în vad / punct de trecere”). În altul, despre elamiți se spune că „ina ID Abani ne-bi-ru u-cha-du-u” („au tăiat podul / locul de trecere de pe râul Abani”).

În astronomia babiloniană, „neberu” sau „nibirum” este un termen ce reprezintă punctul cel mai înalt al eclipticii (traiectoria anuală aparentă a Soarelui prin constelațiile zodiacului), adică momentul solstițiului de vară. În Enuma Eliș, mitul babilonian al creației, are și alte înțelesuri: Neberu este numită planeta Jupiter (și o dată Mercur), o stea dar și zeul Marduk. Niciunul dintre aceste patru înțelesuri nu se referă însă la o planetă dincolo de Pluto, pe care locuiesc zeii. E drept că toate aceste înțelesuri ale cuvântului akkadian pot crea confuzii, dar acesta nu este un motiv să acceptăm varianta fantezistă a masonului Sitchin, care nu are niciun fel de acoperire.

Ideea lui Sitchin nu este una originală. La sfârșitul secolului al XIX-lea, mulți astronomi au făcut speculații despre existența unei planete dincolo de 9fdc89123a8be7153940f36033571843Neptun, care a fost numită Planeta X de către astronomul american Percival Lowell. Descoperite ulterior, nici Pluto și nici Eris nu sunt considerate a fi controversata Planetă X, care a fost echivalată cu Nibiru a lui Sitchin. Deși nu sunt puțini cei care chiar și astăzi cred în existența Planetei X / Nibiru, sondele spațiale Pioneer 10, Pioneer 11, Voyager 1 și Voyager 2 au demonstrat inexistența ei. În primul rând, acestea au determinat mult mai precis masa planetelor pe lângă care au trecut, iar conform acestor mase, discrepanțele în orbitele planetelor au dispărut. În al doilea rând, traiectoriile sondelor spațiale nu au pus în evidență niciun fel de influență care ar putea fi atribuită forței gravitaționale a unui alt obiect mare nedescoperit din sistemul solar.

Chiar dacă nu există nici planeta, nici cuvântul „nibiru”, masoneria promovează excesiv fabulația lui Sitchin. Se știe că această organizație malefică și-a înfipt ghearele și în industria muzicală, fiind un lucru obișnuit ca muzicienii să promoveze simboluri și idei masonice. Așa că n-ar trebui să ne mire prezența inexistentei planete Nibiru în melodia Simonei Nae. Însă de ce este promovată Nibiru și nu altă planetă?

După cum spuneam, inventatul „nibiru” provine din akkadianul „neberu”, cuvânt cu o mulțime de înțelesuri și cu o origine necunoscută. Cel puținhathor-obj_01 pentru cercetătorii cu minți limitate. Spre surprinderea acestora, akkadianul „neberu” își are originea în Egiptul antic. „Nebheru” era unul dintre epitetele zeiței iubirii, Hathor, consoarta lui Horus. A fost tradus convențional prin „casa lui Horus”, deși se ignoră un amănunt foarte important: egiptenii antici foloseau același cuvânt pentru „casă” și „soție”. Prin urmare, „nebheru” înseamnă „soția lui Horus”, ținând cont că acesta era rolul zeiței Hathor. Așa cum a observat și Sitchin, anticii echivalau zeii cu corpuri cerești. Pentru egipteni, Venus era planeta echivalentă cu zeița Hathor. În antichitate, Venus era considerată adeseori aducătoare de nenorociri, molime și distrugeri. Miturile egiptene susțin că Hathor / Nebheru a încercat să distrugă omenirea de câteva ori, ceea ce poate fi privit ca un efect al planetei Venus.

Ar putea Venus să fie planeta Nibiru? În niciun caz. În astrologia babiloniană, Neberu este punctul cel mai înalt al eclipticii, iar în Enuma Eliș este ori o stea, ori planetele Jupiter sau Mercur, ori zeul Marduk. Nu există niciun motiv să considerăm Neberu / Nibiru a fi Venus. În plus, pentru a demonta complet minciuna lui Sitchin, pentru mesopotamieni, locul nașterii zeilor Anunna era Duku, care înseamnă „colina sfântă”. Care nu e nici planeta Venus, nici vreo planetă născută din imaginația lui Sitchin.

De ce vor masonii atât de mult să credem în existența planetei Nibiru? De ce este atât de importantă pentru ei? Din moment ce nu există, nu poate fi Ishtarimportantă. Ceea ce înseamnă că nu planeta propriu-zisă e cea care contează, ci numele ei. Sau, mai exact, zeitatea pe care o reprezintă. Am arătat deja în Roșia Montană, între maidanezi și viituri că zeița evreilor sioniști (care conduc din umbră masoneria) este Iștar, zeița iubirii la babilonieni, numită Hathor de către egipteni. Prin urmare, Nibiru nu este decât forma americanizată a lui „nebheru”, transformat de akkadieni și babilonieni în „neberu”, epitetul zeiței masonilor. Promovarea intensivă a acestei inexistente planete nu reprezintă decât slăvirea intensivă a zeiței Iștar / Hathor / Nebheru. Motivul e același ca în orice cult: atragerea binecuvântărilor și ajutorului respectivei divinități. Ca amănunt suplimentar, dacă la egipteni „nebheru” era „casa zeului Horus”, pentru Sitchin și adepții săi Nibiru este casa zeilor Anunnaki. Coincidență?

Am ales să ignor tabla masonică de șah din videoclipul melodiei „Doi nebuni”, în care Simona Nae se afișează ca un simplu pion,Simona-Nae-feat-Juju-–-2-Nebuni însă am întrebat-o printr-un mesaj de ce a menționat Nibiru. Dându-i astfel ocazia de a demonstra ori că este doar o victimă a masonilor ce coordonează industria muzicală românească (puteau să i se impună acele versuri), ori că este perfect conștientă de faptele sale. Am așteptat mult și bine un răspuns pe care nimeni nu s-a obosit să mi-l dea. Din fericire, și tăcerea e un răspuns…

About Claudiu-Gilian Chircu

Îmi merge mintea... pe 7 cărări şi în marşarier. Probabil asta înseamnă să fii dus cu pluta pe arătură. View all posts by Claudiu-Gilian Chircu

14 responses to “Nibiru – nebunia lui Sitchin

 • Traian Ioan

  Re: Alternativă la religii, este Adevărul!
  [url=https://secretelezeilor.wordpress.com/2014/06/21/nibiru/]Te felicit!
  Îmi place ce faci.
  [/url]
  Plăcerile omului, când sunt însoţite de raţiune, aduc prosperitate tuturor; nu numai persoanei care simte plăcerea.
  Ştiu că tot ce faci. faci dintr-o plăcere, de la care, aşa cum este normal, nu aştepţi răsplată materială.
  Postat, sâmbătă, 21 iunie 2014, ora, 22:03
  Citiri, 253595

 • KLAUDYU

  Mulțumesc! Într-adevăr, fac ceea ce fac din pasiune și nu aștept nimic în schimb. M-aș bucura dacă ar fi de folos altora ceea ce scriu măcar într-o mică măsură.

 • adi

  e plina industria muzicala de pioni din astia

  si mai plina e lumea de oite care atribuie aceste simboluri licentei poetice, coincidentei sau pur si simplu factorului de soc (se asociaza cu illuminati ca sa faca valva pentru propria popularitate, la fel cum trupele de metal foloseau simboluri sataniste fara sa aiba de multe ori aceste credinte)

  poate se indura careva de noi si o scoate pe ishtar din ecuatie pentru totdeauna. acum sa nu dam din lac in put.

 • KLAUDYU

  Da, sunt multe oi din astea. Mie îmi pare că Illuminati a ajuns doar o organizație de fațadă, pentru a ne abate atenția de la adevărații conducători din umbră. Poate tocmai din acest motiv găsim în melodii și videoclipuri tot mai multe simboluri masonice, precum și artiști asociați cu Illuminati mai mult sau mai puțin pe față.
  Dacă există vreo fărâmă de adevăr în textele apocaliptice, Iștar va fi scoasă din joc la un moment dat de fratele ei. Până atunci, ne „bucurăm” de prezența ei încântătoare. Și, mai ales, de a numeroșilor ei adepți.

 • niku-miku

  K, dragule, felicitari pentru o detectivistica de super-clasa. Nu am crezut niciodata in povestea cu Nibiru, dar nici nu am sesizat forta ce o propaga cu atata indarjire. Sa ne traiesti si sa fii iubit!

 • KLAUDYU

  Mulțumesc. Fac și eu ce pot! 🙂

 • Gavrila Denisa

  Unele mari minciuni au un miez de adevar ca sa stea inchegate,eu sint o admiratoare a lui SITCHIN pentru munca lui, pentru faptul ca a arata si o alta varianta,sint destule lucruri in lume care nu au oglinda in povestile biblice de partea asta a atlanticului, in plus nici o religie nu vorbeste despre piramidele din lumea intreaga. Cel putin ala -mason -o fi – a povestit si despre Baalbek si despre Ierusalim-exista asa o mare posibilitate sa fi fost baze de lansare a unor nave necunoscute noua -nu neparat vimanele si ipotezele razboaielor unde s-au folosit bombe atomice si alte arme teoretic inexistente in vremurile de care tot pomeneste SITCHIN. DACA ESTE MASON, IACATA CA MASONII I-AU DAT VOIE SA VORBEASCA DESPRE ACESTE LUCRURI…PENTRU MANIPULARE…Conteaza ca a povestit. Nu se inghesuie multa lume sa spuna ca musai e NIBIRU. Lasa un loc in mintea ta sa zici ca poate e adevarat,dupa cum poate in tara asta au fost uriasi si totodata aici a fost o civilizatie importanta in urma cu cel putin 10000 de ani in urma. De fapt mai multImi pare rau ca noi nu vom mai trai fizic sa aflam ce a fost pe pamintul Romaniei-pina la urma totul se afla chiar si peste mii de ani. Pamintul nu ascunde cu totul,el numai ocroteste pina cind vine vrema sa scoata la iveala. Mai vezi si alte constructii vechi de 15-20-30 000 de ani in ape si sub pamint si atunci gindesti ca merita sa retii unele aspecte nu chiar toate. Astept ca si boaitele de la VATICAN SA MAI SCOATA DIN ARHIVELE LOR DIN DOCUMENTE PENTRU CA INCEPE SA LI SE PRABUSEASCA INSTITUTIA..

 • Gavrila Denisa

  Cind vei vedea oameni care chiar vad in viitor sau in trecut si mai au si alte puteri, vei intelege ca lucrurile nu sint chiar asa simple pe pamint. Eu nu sint dintre ei, nici dintre masoni,ma simt vrajitoare din Oltenia si am ales si simt ca pot sa lupt pentru tara asta,indiferent ce se va intimpla cu majoritatea javrelor de aici.Conteaza sa ramina oameni de caracter un popor nobil si bun, iar masonii comunistii si restul javrelor sa se duca la dracu, i-as duce gramada si le-as da foc chiar de ar fi sa ramin acolo cu ei ca sa arda bine, pentru ca ar insemna ca nu am trait degeaba ca viermii . Sa-ti fie drumul frumos .

 • KLAUDYU

  Da, Sitchin arată o altă variantă. Păcat că e una falsă. Și alții au vorbit despre Baalbeck și Ierusalim, însă unii dintre ei au ales adevărul, nu minciuni, ca Sitchin. Masonii i-au dat voie să vorbească despre aceste lucruri… Cât timp scopul său și al lor e manipularea, normal că l-au lăsat să vorbească.
  Să las loc în mintea mea să spun că poate e adevărat? De ce aș face asta, din moment ce am demonstrat că e vorba despre o minciună? Crezi că n-am ce face încât să cred în minciuni? Da, o ipoteză poate fi adevărată sau nu până mi se demonstrează că e adevărată sau nu. Dar dacă știu deja că ipoteza lui Sitchin e falsă, de ce să mai cred că ar putea fi adevărată?!? N-are nicio logică.
  Ce te face să crezi că nu știu de civilizația care a trăit aici acum foarte mult timp sau de construcțiile vechi? Ai impresia că sunt unul care nu știe pe ce lume trăiește dar se apucă să-și dea cu părerea despre lucruri care îl depășesc? Dacă ai arunca un ochi mai atent pe blogul ăsta, poate ai observa că știu mai multe decât alții. Iar pe blog e doar o mică parte din ceea ce știu. Diferența dintre mine și Sitchin e că eu nu promovez minciuni, pentru că scopul meu nu e manipularea, ci deschiderea ochilor și minților.
  De unde știi tu că n-am văzut oameni care văd în viitor sau în trecut ori care au și alte puteri? De unde știi că nu sunt unul dintre ei? Când voi face asta voi înțelege că lucrurile nu sunt chiar atât de simple… Din nou îți dai cu părerea despre mine, fără să știi absolut nimic despre mine. Repet, dacă tu ai impresia că sunt un ignorant în acest domeniu, care își dă cu părerea din necunoștință de cauză, atunci greșești amarnic. Te-aș sfătui să încerci întâi să cunoști omul despre care îți dai cu părerea, și abia apoi să-i pui o etichetă. Dar cred că mi-aș bate gura de pomană. Fie vorba între noi, studiez aceste lucruri de vreo 28 de ani și văd lucruri pe care alții nu le văd. Dar probabil asta nu contează. Se pare că tu știi mai bine.
  Un drum frumos îți doresc și ție.

 • Gavrila Denisa

  Eu nu citesc multe lucruri in domeniu pentru ca nu prea am avut timp nici inclinarea,am mai citit putin despre budism ,zilele trecute am citit o carticica frumoasa Maestri Zen- Satori-mi s-a apropiat de suflet o recomand prietenilor si am mai lasat o usa deschisa in mintea mea. Omar Khayyam si Saint Exupery mai de pret decit multe imperii. Marturisesc ca Biblia nu am citit-o pina acum pentru ca m-as enerva cita rautate are in ea, fata de oameni si mai ales fata de restul vietuitoarelor de pe pamint. Eu care vad un om imi aduc aminte si de un pom si pot sa-ti spun ca, alaturi unul de celalalt, copacul stie mai multe lucruri despre omul de linga el decit poate percepe omul despre lucrurile din jur. As privi niste shamani sa-mi aduca aminte de pamintul care e mai viu decit crede omenirea, as merge catre est ..si visul fara legatura intre muntii Altai si Tibet.
  Nu trebuie sa cunosc pe nimeni, nici tu nu trebuie, tocmai pentru libertatea noastra , nu mi-am dat cu parerea despre tine ca eu nu judec omul,e un obicei al meu,judec si condamn numai si numai omenirea pentru ceea ce a ajuns si tot caut sa inteleg -iar informatiile prezentate pe acest blog sint de real folos pentru mine-de citeva saptamini -4-5 numai. Eu sint ceea ce sint ,cu o multime de perceptii si vise , si multa necunoastere,iar in tupeul meu nici nu caut sa deschid ochii nimanui sau sa invat pe cineva-pe mine nu ma invata nimeni ,insa marchez in mintea mea oamenii care pot sa mai dea o sansa pamintului. Recunosc ca am cunoscut un mare clarvazator ,am stat prieteneste pe linga el dar pe vremea aia voiam sa ma fac medic . Acum am reusit in ambele domenii sa-mi dau seama ca nimic nu merita sa te zbati prea mult peste puteri. Merita cercetat misterul mortii nu al vietii pentru ca raspunsul este in sfirsit. Da, evolutia omenirii este cumva in cerc dar vazut multidimensional de fapt este o ceva ca spirala sau in mai multe dimensiuni cum s-o mai numi si arata…. Si cel mai mare adevar:omenirea nu a inventat sau imaginat nimic din ceea ce nu a vazut deja,exemple la indemina sint Jules Verne si chiar Tesla,deci ceee ce descoperim noi (eu tu sau cine stie ce inventator -fiecare cautind altceva ) era deja in amintirile noastre ancestrale dar uitaseram intre timp din cauza vietilor trecute sau din cauza genelor lustruite de strabunicii si strastra…Exista si posbilitatea reincarnarilor sau a universurilor paralele…sa le lasam asa fara sa ne dam prea tare cu parerea..eu una ma abtin sa afirm cu siguranta sau sa infirm cu certitudine .
  Vazusi pina acum o mare expunere despre incultura si negindire…de la mine pentru tine…ca sa nu crezi ca apuc sa obosesc judecind oamenii …Cind om muri ne-om trezi,ar fi bine ca in nici-o lume sa nu ne mai intoarcem-asta e baza filozofiei mele la momentul actual…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: