Proiectul Eridan


Marele Lup Alb

Hai să dăm mână cu mână…

 

M-am tot întrebat cum o mână de masoni a reușit să conducă astăzi o bună parte din lume. Răspunsul e mai simplu decat credeam: unitatea. Masonii sunt, în primul rând, uniți. Deși majoritatea românilor par a trăi într-o stare de letargie, îmbuibați cu telenovele, manele și fotbal, sunt mulți care și-ar dori să schimbe ceva în țara lor. Însă nu au nicio șansă să realizeze acest lucru atât timp cât sunt singuri.

Privind lucrurile din aceasta lumină, m-a bătut un gând. Și nu o dată, ci de nenumărate ori, pe parcursul a mai multe luni. Așa că m-am hotărât să încerc ceva ce pare în prima faza o misiune imposibilă: să unesc cât mai mulți daci adevărați, iubitori de patrie și neam, cu spirit de luptători, minți deschise și suflete curate. Astfel a luat naștere Proiectul Eridan. Eridan este numele atribuit de vechii daci Dunării, fluviul sfânt care le păzea de năvălitori tărâmul moștenit de la zei. Nu s-a gasit încă o traducere satisfăcătoare a acestui nume, însă se pare că înseamnă „casa zeilor izgoniți / exilați”. Egiptenii au numit fluviul dacilor Istru, iar romanii Danuvius / Danubius, numele Eridan pierzându-se în timp…

10562973_10202410062236020_1909547359512273998_n

În cadrul Proiectului Eridan am strâns câțiva oameni. Nu mulți, dar hotărâți. Din orașe diferite și chiar din țări diferite. Distanța nu e un impediment, deoarece urletul Marelui Lup Alb se aude în toate cele patru zări. Iar grupul a început să se mărească de la o zi la alta, chiar înainte de a fi lansat oficial. Ne-am făcut un blog comun – http://grupuleridan.wordpress.com/. Ne-am făcut și o pagină de Facebook – https://www.facebook.com/pages/Proiectul-Eridan/703127599754827. Am întocmit un plan de acțiune și am trecut la treabă. Scopul principal este unirea dacilor, la fel cum Burebista o făcea acum mai bine de două milenii. Că doar „unde-s mulți, puterea crește”. Astfel, a început să se pună bazele unei mici comunități, o „haită” de lupi gata de luptă. Pentru început, încercăm să ne ajutăm semenii în orice fel putem. Atât prin deschiderea ochilor lor, arătându-le manipularea la care sunt supuși din toate părțile, cât și prin alte moduri. Care vor fi dezvăluite la timpul lor. Ce trebuie să știți deocamdată e că se lucrează intens la câteva proiecte și campanii.

10518668_10202410062276021_293981121448549969_o

Adresez pe această cale o invitație tuturor celor care vor să ni se alăture. Indiferent de vârstă, religie, sex, studii sau etnie. Pentru că doar împreună putem reuși să schimbăm ceva. Poate nu vom schimba lumea, dar vom schimba măcar o mică parte din ea. Chiar dacă noi reprezentăm acea parte. Iar copiii noștri vor ști că nu am privit pasivi la distrugerea completă a țării noastre, ascunși ca șobolanii, ci am luptat din răsputeri, ca niște adevărați lupi, precum strămoșii noștri. Pentru că nimeni și nimic nu poate sta în calea unui grup unit și hotărât, decis să-și câștige libertatea.

Regulamentul și formularul de înscriere se găsesc la adresa http://www.mediafire.com/view/8wzhhg52ft1l37j/Regulament_si_formular_de_inscriere.docx. După completarea formularului, vă rugăm să îl trimiteți la adresa de e-mail proiectul.eridan@yahoo.com.

  10537040_10202404856065869_7137026144829572974_n

Marele Lup Alb ne cheamă din nou la luptă. Îi auziți chemarea?

 


24 responses to “Proiectul Eridan

 • Traian Ioan

  Re: Alternativă la religii este Adevărul!
  [url=https://secretelezeilor.wordpress.com/2014/07/25/proiectul-eridan/]Klaudyu[/url]
  Eu mă simt mult mai singur decând am aflat, şi de la tine, că lumea a fost condusă prin zei.
  La ce v-ar folosi să vă scriu ce ştiu, ca profesionist?
  Ce ştiu ca profesionist deranjază pe absolut toată lumea, pe fiecare individ în parte, fără excepţie.
  Este cumplit de dureros când tocmai cei pentru care simti o dragoste deosebită îţi spun că te cerţi cu ei şi că eşti negativist văzând în jur numai conspiraţii evreieşti; alţii le spun conspiraţii masonice.
  Soluţia salvării Naţiei noastre v-o dau eu fără a avea vreo pretenţie de a vă strânge în jurul meu. Vreau să vă strângeţi în jurul Adevărului ştiut, nu crezut, ştiut de noi Dacii şi confirmat de legea Dumnezeului Iehova, inventat de evrei cu scopul de a conduce lumea.
  Ei şi-au atins scopul! Dar, rezultatul scopului lor se dovedeţte a fi un eşec total!
  Noi ne vom atinge scopul şi-i vom salva şi pe ei de la pieire!
  Noi nu am fost niciodată singuri, doar ne-am simţit singuri, din cauza credinţelor noastre diferite şi nesigure că sunt corecte, fără judecată.
  Postat, sâmbătă, 26 iulie 2014, ora, 06:45
  Citiri, 259935

 • Greybeard

  “Taramul mostenit de la zei”? “Unirea dacilor”… “Aceasta este doar prima fază. Următoarele… vor veni pe parcurs.” Care-s urmatoarele faze, vreti sa cuceriti lumea, dupa ce “eliberati” Romania? Mai oameni buni, voua nu va stau tiglele pe casa cum trebuie. Pentru simplul fapt ca aveti timp ptr astfel de chestii… 😉

 • Ioan

  eu ma consider un urmas al dacilor Ortodox, va sustin.. dar libertatea se castiga nu in strada ciocnind pet-uri de asfalt in tarcuri jandarmeresti ci cu sange. recuperarea TERITORIILOR ROMANESTI anexate abuziv de altii (Basarabia,+ Bucovina de Nord+ Herta +Cadrilater+ Bugeac) ‘pohta ce-am pohtit’..

 • KLAUDYU

  Greybeard, următorul pas e să cucerim Universul. Apoi pe toate cele paralele și perpendiculare… Mulțumit de răspuns?
  Poate ne lipsesc câteva țigle de pe acoperiș. Poate le lipseau tuturor care au îndrăznit să se ridice împotriva Sistemului, pentru a-și câștiga libertatea. O doză de nebunie e necesară, pentru că oamenii „normali” ca tine nu îndrăznesc să-și scoată capetele din dosuri. Orice lucru măreț de-a lungul timpului a început de la un vis, catalogat de cei „normali” ca nebunie. Ceea ce mă face să cred că suntem pe drumul cel bun.
  Noi ne facem timp pentru așa ceva. Tu, în schimb, ce faci pentru ceilalți?

 • KLAUDYU

  Ioan, nu ne propunem să ciocnim pet-uri de asfalt. Bineînțeles că ne dorim recuperarea teritoriilor dacice, dar deocamdată acest vis e cam departe. Luăm totul treptat, pas cu pas. Totul se poate realiza atunci când oamenii sunt uniți. Iar Elita știe asta prea bine. Din acest motiv tactica ei preferată e „divide et impera”.

 • KLAUDYU

  Traiane, aici îți dau dreptate: ne vom atinge scopul. Însă, până să ajungem să îi salvăm pe alții, încercăm să ne salvăm pe noi.

 • adi

  Lupul a fost animalul meu totem mai dintotdeauna. Ca de la lup la lup, vreau sa stii ca ai suportul meu, in limita celor posibile.

  O revolutie prin forta stim ca nu va merge. La asta se asteapta, si sunt pregatiti, pentru ca se stiu cu musca pe caciula. O abordare ala fight club (exceptand detonarea cladirilor sau chestii de genul intelegi tu XD) ar fi mult mai de dorit.

  Chiar as fi crezut ca e ceva in neregula daca nu apareau simpletoni de genul lui barba sura sa ne cheme eretici si profani. Asta nu are nici o treaba cu religia, politica, economia. Lasa-ti-le in parte, alea sunt chestii care au contribuit la inlantuirea spiritului uman atatea secole. Are treaba cu integritatea si faptul ca nici o autoritate nu este legitima si contrara esentei umane. Deprogramarea poate lua mult si bine dar oriunde e mai bine decat in sistemul asta.

  “Tara mea e lumea si religia mea e sa fac bine.”
  “Casa mea e acolo unde imi astern capul. Templul meu e trupul in care salasuiesc.”

 • Traian Ioan

  Re: Alternativă la religii este Adevărul!
  [url=https://secretelezeilor.wordpress.com/2014/07/25/proiectul-eridan/comment-page-1/#comment-2880]Klaudyu,[/url]
  Vreau să fiu bine înţeles de fiecare om în parte, nu numai de Daci.
  Când am scris: „şi-i vom salva şi pe ei de la pieire” am făcut-o pentru ei, pentru evreii imbecili care conduc lumea; pentru toţi „înţelepţii” care se cred superiori şi vor să ne conducă.
  Evreii se tem de moarte! Pentru că ei au fost şi sunt criminali, le este teamă că li se va aplica principiul lor, „Viaţă pentru viaţă, ochi pentru ochi” (Deuteronomul 19:21) Principiul lor este o prostie venită din acelaş cap, lipsit de judecată, care le-au inventat şi zeii, cu care au condus lumea peste 2500 de ani.
  Toată lumea trebuie să ştie că noi, Dacii, nu judecăm pentru a condamna şi a-i ucide pe păcătoşi ci, pentru a-i determina, a-i face pe ei să se corecteze singuri. Noi, Dacii, vrem ca toată lumea să fie liberă. Noi, Dacii, nu impunem nimic, nimănui. Nu impunem nici măcar cum să fie făcută corectarea greşelilor lor făcute faţă de noi sau de alţii.
  Trebuie să se ştie că, „Fiecare pasăre pe limba ei piere!”
  „Fiecare om aşa cum îşi aşterne, aşa doarme!”

  Noi, Dacii, am învăţat din greşelile noastre dar şi ale evreilor, care s-au crezut aleşii Dumnezeului lor, Iehova, s-au crezut deştepţi, s-au crezut superiori. Fiecare naţie ce a cerut prin zeul ei a primit de la Sântio, Creatorul Pământului şi a tot ce este sub soare. Scopul Creatorului Sântio a fost acelaşi de la facerea Omului: Educarea Omului prin experienţa (Istoria) proprie.

  Atenţie Fraţilor!

  Eu vă scriu ceea ce ştiu, mai bine zis, ceea ce am înţeles din discuţiile pe care le am cu Sântio. Dacă am înţeles bine sau greşit, nu ştiu. Judecaţi şi voi căci unde sunt mai multe minţi care judecă aceeaşi credinţă, acolo răsare Soarele!
  Isac Newton la vremea lui a simţit existenţa Atotputernicului când I-a descoperit Legea atracţiei universale, confirmată şi astăzi, de minţile care judecă.
  Eu nu voi face greşala evreilor imbecili, a masonilor zilelor din urmă, de a ţine ceva ascuns faţă de restul lumii. Tot ceea ce ştiu, bine sau rău, scriu pentru a fi judecat. Dacă mă ridiculizaţi pe mine nu înseamnă că-L ridiculizaţi pe Sântio. Ridiculizaţi un om care crede că ştie, vă ridiculizaţi pe voi care credeţi că ştiţi.
  Aşa că, să trecem la treabă bazându-ne pe Sântio nu pe mine sau altă creatură lipsită de inteligenţa Creatorului Sântio.
  Să auzim numai de bine.
  Postat, sâmbătă, 26 iulie 2014, ora, 20:45
  Citiri, 260145

 • Traian Ioan

  Adi şi barbă sură
  Ţara mea este acolo unde se vorbeşte limba mea păsărească neînţeleasă şi chiar necunoscută şi nerecunoscută chiar de cei care se dau civilizatori, profesori, a se vedea imbecilul Ion Coja care se dă naţionalist şi în fond este un trădător ordinar.
  Vă răspund mai pe îndelete unde greşiţi; după discuţia pe care o voi avea cu Sântio de-a lungul celor 6 mile pe care le fac şi astăzi.

 • adi

  Patriotismul e o iluzie. Tu flutura-ti steagul si putulica in timp ce eu imi fac treaba. Nu face decat sa perpetueze iluzia separatismului si a diviziei culturale. Nu ai decat sa te certi pentru linii invizibile care despart pamantul si pentru limbi fara substanta, dar nu te astepta sa ajungi undeva.

 • adi

  Inneaca-ti orgoliul

 • Kali

  Felicitari si spor la treaba! Pana la urma, l-ai adus inapoi pe Marele Lup Alb, nu? Fie ca spiritul stramosilor sa va-ndrume!

 • ga4

  adi, McKenna bate campii, asta e parerea mea. Un intelectual blazat, extenuat si expirat.
  claudiu, ideea nu e rea, dar trebuie privit spre viitor, nu idealizat trecutul. Chestiile astea cu lupi, daci, etc., o sa faca toata treaba sa cada in derizoriu. Hai ca nu mai credem ca noi am fost, suntem, sau vom fi buricul lumii.
  De unde Eridan, ceva detalii?

 • Liviu

  K, poate este corect sau nu insa incep sa o iau personal iar in locul detasarii si intelegerii apar nervii si egoismul.
  Prea mult ” Ion” devine enervant si simt nevoia sa transmit un mesaj simplu: bunicul meu din partea mamei este din Reteag Bistrita, bunica mea din partea mamei este din Ilisua Bistrita.
  Au fost “ungurizati” fortat insa au reusit sa fuga in sudul Carpatilor si au ramas romani.
  Au avut pamant si casa in Ardeal insa acum acolo sunt stapani vorbitori de alta limba.
  Au venit in Ploiesti, au muncit, au dat oamenilor bani si copiiilor din toata strada de mancare, au vrut sa cumpere casele evreiesti din Ploiestiul postbelic si…surpriza….evreii i-au purtat cu zaharelul si a venit nationalizarea dupa cei sapte ani de front ai bunicului meu. Le-a murit o fata imediat dupa nastere iar bunicul meu a luat cosciugul pe umar si fara sa planga a dus-o la cimitir. A fost arestat si i s-a confiscat totul. Totul. A lucrat in cazangerie si s-a intoxicat cu plumb.
  In iarna lui 1993 bunica mea s-a stins iar mama l-a luat sa locuiasca la noi, sa-si aline tristetea.
  In vara lui ’94 mama mea a chemat un medic sa vada de ce bunicul meu nu mai manca. Medicul i-a verificat picioarele si i-a spus batranului ca ambele trebuie amputate deasupra genunchilor.
  Si acum ca sa intelegi K de ce vad atata oftica pe tigani, evrei, unguri si romani de plastilina, bunicul meu raspunde: tu copile, eu am trait toata viata mea intreg, pe picioarele mele, linga babuta mea. Cum sa le tai acuma? Dupa cateva zile l-am inmormantat.
  De fapt, l-a inmormantat mama mea ardeleanca de otel, pentru ca eu eram “militar in termen” si nu am primit invoire.
  Asadar, K te rog sa ma ierti, romani de duzina ce sunteti si va stergeti mucii pe chilotii parintilor in timp ce copiii vostri habar n-au ce inseamna sa traiesti cu adevarat, in tara asta magica pe care o iubesti dinainte de-a te naste, cand o sa stati drepti cu fruntea sus inaintea oricui pe planeta asta?
  Cand?
  Eu sunt nepotul Marelui Alb si nu detin vreun adevar infailibil ci stiu doar atat: ma cheama Liviu si in 40 de ani de viata nu am indoit vreodata genunchii si nici nu am sa o fac. Sunt un ardelean care traieste in Ploiesti printre javre, lasi si curve asadar “Ionilor” treziti-va din masturbare si intelegeti pentru prima oara in viata voastra de rahat ca nu zeii, nu politicienii, nu tiganii, nu rusii, nu masonii sunt tari ci noi slabi. Daca iubesti si respecti un Mare Alb atunci esti suficient de puternic sa stii ca tu esti reazemul si pavaza celor din jurul tau.
  Daca am fost rau, nepoliticos sau ploiestean, imi cer scuze insa problema este in sufletele noastre nu in buzunarele altora, fie ei unguri sau masoni.

  K, nu te opri chiar daca din cand in cand egoismul unora si naivitatea altora dau pe afara.
  Bafta.

  Chiar, inainte de a fi DACI, cati mai suntem OAMENI?

  “Ionilor”, “Adrienilor”, “Surilor” asa v-as smulge capatanile cu tot cu sira dintre omoplati de n-am cuvinte.

  Iar in timpul asta la Ipotesti sta lacatul pe usa si geme tara de manele!

 • KLAUDYU

  Liviu, o să-mi permit să-ți public comentariul pe blogul Eridan. Cred că ar trebui să vadă cât mai multă lume ce ai scris. Pe mine m-ai lăsat fără cuvinte… 🙂

 • Antidiluvian

  Klaudyu e o idee geniala am trimis deja formularul…trebuie sa ne unim noi suntem ca fratii ca lupii o haita si dansurile populare erau in hora si te prindeai dupa cap ca fratii tot timpu am fost buni pt ca eram uniti si nu aveau ce sa ne faca ca daca ne punem capu incapatanat la contributie greu treci peste el…Noua ne trebuie un adevart lider…regii nostrii daci erau cei mai puternici dintre noi asa ii alegeam din caste predestinate sa fie OAMENI Decebal a primit numele dupa o batalie cu romanii cand colo pe noi ne conduc azi JAVRE nu lupii, sacalii s-au adunat sa ne vaneze pe care am mai ramas si ne-au risipit ne-au izolat unii de ceilalti, dar acum s-au schimbat toate ca am venit mai multi la intrupare si mai hotarati am REVENIT si acum cauta sa ne bage bete in roate….dar degeaba ca urletului lui ALB se aude si trezeste si mortii din morminte …. WE HEAR YOUR FEAR. 😀

 • adi

  Crezi ca eu nu sunt constient de cat de jegoasa a ajuns lumea asta? Crezi ca am trait in puf toata viata si nu am habar ce inseamna suferinta? Ca nu am vazut vieti pierdute fix in fata ochilor mei desi am facut ce am putut sa ii ajut, sau oameni care au pierdut ce aveau din cauza unor iluzii, in particular despre o anumita entitate abrahamica care aduce promisiuni extreme de placere sau durere desi i se atribuie mereu o iubire neconditionata? Crezi ca eu, ca si tine, nu am rude care au ajuns in mizerie din cauza cotropitorilor in timp ce eu am fost destul de norocos sa ma nasc “bajet de oras”, avand o viata relativ mai comoda?

  Uite Liviule, poti sa imi smulgi capul daca ai atata ardoare de a-mi inchide gura, dar nu uita un lucru – iti faci un mare rau. Eu sunt aici ca sa te ajut. Si nu numai pe tine, nu numai pe traian, klaudyu si alti co-nationali. Nu ma intereseaza catusi de putin geografia si lingvistica. Prefer sa transcend zidurile auto-limitatoare a asa zisului ultranationalism, dupa ca am primit atata jeg in tara aia ca mi-a iesit si pe fata si pe dos, incat a trebuit pur si simplu sa fug de acolo ca sa nu imi pierd mintile, preferand o retragere tactica pana cand pot reveni mai odihnit si mai puternic printre cei care s-ar zice ca rezonez cel mai bine. Nu ma intelege gresit. Iubesc tara aia, OAMENII SUNT DE RAHAT si m-au condus pana in agonie si acum imi vad parintii aproape dati afara din apartament. Tu poti intelege asta? Cred ca poti foarte bine, cum e sa privesti si sa nu poti face nimic.

  Te rog, si pe tine si pe altii. Faceti un experiment, pentru mine un necunoscut total de pe internet care va recomanda videouri cu filosofi expirati (care totusi va taie-n orgoliu ca-n carne vie): lasati steagul jos pentru un moment si intelegeti ca titlurile, limbajele, granitele sunt lucruri subiective create de om, nu intotdeauna cu intentii bune, si nu au nici o treaba nu natura realitatii, ci au fost puse acolo doar ca sa accentueze tampenia separatismului. Nu ma intelege gresit. Nu zic hai sa desfiintam Romania, dam moldova la rusi, transilvania la unguri si gata problem solved. Ca sa anihilam separatismul ar trebui ca cel putin 90% din populatia lumii sa faca la fel, altfel tesuturile infectate le vor infecta din nou pe cele “sanatoase” si nu se rezolva absolut nimic. Dar incearca alta abordare, nu din papucii unui roman, au facut altii asta mii de ani si s-au dat mai romani ca tine si uite cum am ajuns, ci prin ochii unei fiinte umane care vede prin cutia in care se afla. O fiinta care intelege ca nu suntem aici nici ca sa umflam buzunarele la altii nici ca sa ne asteptam moartea, in speranta ca vom merge in nu stiu ce loc magic.

  Sincer sa fiu prin povestea ta nu am putut sa iti analizez prea mult din mentalitate, poate ca sunt un nenorocit superficial. Dar jur ca nu inteleg unde ti-am gresit, cand nu pot sa trag decat o concluzie: nationalismul ti-a omorat bunicul. Nu al romanilor, ci al altora care nu au putut sa stea in treaba lor, si absenta oricarei initiative din partea “a lor tai”, din cauza unui popor care s-a pus in pozitia capra si a stat asa pana au obosit altii si interesele haine care au originat din aceeasi mentalitate. Pamantul meu, femeia mea, masina mea, tara mea, limba mea etc. Renuntarea la pasivitate este absolut imperativa in acest moment, dar nu prin fortarea la trezire a acestui lup batran si bolnav – singura ultima fortare de care e capabil e tusea prin care isi va da duhul. Things die, deal with it, nu poti mentine la nesfarsit o ecuatie partiala de viata. In schimb hai sa ne unim creierele sa creem un nou lup, mai puternic decat a fost vreodata cel batran, lipsit de vechile greseli auto-limitatoare. Nu va mai spuneti romani. Hai sa ne spunem Eridieni. Nu ne trebuie steag, nu trebuie UE sa ne recunoasca oficial, nu trebuie granite de pamant pe deplin definite si nici imn.

  Doar o mentalitate noua, care sa ne ajute sa vedem prin ceata care ne-au pus-o pe ochi mainile invizibile.

  Doar atat.

  Uita tot ce stii si porneste de la 0. Nu 0.1, nu 0.0000001 ci 0.

  Toate cele bune, Liviu, si sa stii ca nu o sa te iert.

  Eu nu iert pentru ca nu cred in condamnare.

 • Liviu

  Adi, departe de mine gandul sa te insult.
  Departe de mine gandul sa murdaresc sau sa arat cu degetul insa se pare ca tocmai ce am facut-o.
  O luam de la capat?
  Multumesc.
  Adi, exemplul dat atat tie cat si celor care viseaza cai verzi pe pereti nu pentru ca am considerat ca este cel mai bun ci pentru ca eu am considerat ca era nevoie de un exemplu, a fost foarte scurt si simplu: bunicul meu a refuzat sa fie mioritic, a refuzat sa fie un roman DA, a trait demn si cu fruntea sus pentru ca a avut testiculele, vertebrele si neuronii pe acelasi aliniament vertical. Atat, acesta a fost mesajul meu.
  De ce am facut asta? Si mai simplu:
  – oricine are voie sa faca ce vrea in si din tara noastra, fie strain fie bastinas- DA
  – oricine are voie sa spuna despre romani sau sa faca ce vrea cu un roman atat in afara granitelor cat si in interiorul acestora- DA
  – orice natiune vorbeste despre romani ca fiind prosti, nespalati si lasi- DA
  – oricine are voie sa minta, sa fure sa omoare pe romani si daca are bani nu va fii pedepsit- DA
  – orice tigan sau ungur are voie sa atace, sa loveasca, sa ameninte, sa desconsidere un roman atat la adapostul cutitelor cat si la cel al asazisei constitutii a tarii- DA
  – jandarmeria si politia lucreaza si exista in tara asta ca sa loveasca si sa aresteze pensionarii curiosi ce ar trebui sa faca cu pensia: sa cumpere hrana sau sa cumpere medicamente sau sa plateasca intretinerea- DA
  – politicienii participa intr-o competitie a celui mai mare mincinos si a celui mai bun hot- DA
  – desi nu putem face diferenta intre politicienii cinstiti daca mai avem vreunul si cei necinstiti ne incapatanam sa votam (atentie, nu sunt de acord cu pisarea pe el de drept de vot)- DA
  – desi stim ca ni se fura tara, desi stim ca suntem transformati din capre sau oi in presuri de sters pantofii continuam sa traim si sa speram- DA
  – desi exceptand domniile aferente catorva regi daci si catorva voievozi pe care ii numeri pe degetele celor doua maini am trait ca sclavi sau robi si sub ocupatie, condusi de printisori sau presedinti unul mai las decat celalalt, pretindem ca suntem mandri si de neinfrant- DA
  – desi suntem alaptati cu lapte matern insotit obligatoriu de povetele conform carora noi suntem politicosi, noi suntem cuminti, noi suntem alesi, noi suntem binecrescuti, noi suntem ai zeilor, noi suntem ai lui Dumnezeu, noi suntem alfa, noi suntem omega, refuzam sa ridicam privirea dintre propriile fese si sa spunem sus si tare NU- DA
  si exemplele pot continua, sunt doar cateva din tot ceea ce astazi inseamna sau mai inseamna sa fii ROMAN!
  Tu Adi, departe de mine gandul sa am ceva impotriva evolutiei spirituale, impotriva emanciparii societatii sau impotriva transformarii noastre, nu a romanilor care deja sunt HOMO MIORITIX ci a celorlalti de pe planeta aceasta intr-o alta specie precum HOMO TRANSPARENTIX.

  De curiozitate, iti place NU?
  Il simti? Il rostesti? Il traiesti?
  Despre asta este vorba Adi, poate lipsit de calm insa exemplul meu este doar un omagiu adus lui NU:
  – in tara MEA, in ROMANIA, asa ciuntita si cum probabil va deveni si mai ciuntita daca nu invatam sa spunem NU, celelalte etnii, natii sau popoare sunt binevenite daca iubesc si respecta tara asa cum o fac eu, altfel NU
  – pentru ca stramosii mei au trait aici si din cand in cand au murit ca sa o apere, pentru ca cei mai multi dintre ei au fost robi aici, intre aceste granite, este TARA MEA, a evreilor, ungurilor si tiganilor NU
  – pentru ca sunt harnic, cinstit, nu deranjez pe nimeni si nu fac rau nimanui, doresc sa traiesc fericit si respectat in TARA MEA, in alta parte, dupa alte legi NU
  – pentru ca nu sunt inferior nimanui de pe planeta asta, mai ales unora pe care daca ii aduci sa traiasca in Romania plang de ti se rupe sufletul, stau in genunchi si accept orice mi se pune in farfurie plus un bici pe spate NU
  – pentru ca oferta de viitori alesi este de rahat ma pis pe el de vot NU ci anulez votul, si pe urmatorul si asa mai departe pana cand politicienii de rahat pleaca sau accepta schimbarea

  Dragul meu Adi, acum voi deveni putin nepoliticos si iti voi adresa o rugaminte: raspunde-mi te rog ce ai face in situatia in care tu ai fi intr-o stare avansata de integrare in absolut sau intr-o societate fara frontiere iar Bercea Mondial ar navali in apartamentul tau si ti-ar viola sotia?
  L-ai saruta pe obraji si l-ai invita sa ti se alature in integrare, l-ai ruga sa te rezolve pe tine primul pentru ca esti un roman pur sange crescut si educat mioritic, ai suna la 112 sau ai pune mina pe cutit si ai incepe cu el si apoi ai continua cu ceilalti tigani din orasul tau?
  Vezi tu Adi, tot spunem DA de cateva secole sau milenii si din cauza asta nu suntem respectati sau apreciati ca natiune ba chiar sunt natiuni care se straduie din rasputeri sa ne transmita zilnic ca locul nostru este in alta galaxie nu aici printre oameni, pe planeta Pamant.
  Tu chiar crezi ca implorand mila tiganul din exemplul meu iti va lasa familia in pace?
  Tu chiar crezi ca intorcand si celalalt obraz si cele doua fese suplimentar vei obtine ceva, altceva decat palme, scuipati si suturi?
  Tu chiar crezi ca problema pe planeta acum este Rusia?
  Chiar crezi scenariul ca ne paste ceva?
  Si chiar daca ar fi asa, crezi ca vreun tigan sau ungur sau evreu, sedus poate de fesele sau obrajii nostri mioritici, va lupta la granita sau in munti umar la umar cu noi?
  Tu chiar crezi ca vor muri altii decat mioriticii nostri?
  Tu chiar crezi ca fara testicule suntem altceva decat maimute pe planeta asta?
  Decat sa ne integram sau sa visam utopii de genul maine ii cumpar baiatului meu un crocodil ca animal de companie pentru ca il rog pe Adi sa-l dreseze mai bine il invat pe baiatul meu ca oamenii trebuie sa iubeasca pacea dar trebuie sa stie si sa omoare: nu vreau ca fiii nostri sa fie lebede pe o planeta de crocodili.
  Nu lebede ci dinozauri, asta-i pohta ce-o pohtesc.

  In rest, eu voi visa solzi, cozi si flacari, tu probabil te vei integra in continuare iar in jurul nostru vor fii alti romani care vor incerca sa redevina bipezi, care vor incerca sa-si aduca aminte ca odata, demult, cand ne eprubeta cine stie ce extraterestru, au avut si ei testicule.

  De iertat stiu ca m-ai iertat pentru ca noi de felul nostru iertam orice, oricat, oricui, oricum pe planeta asta de vreo doua mii de ani.
  Asadar Adi, spune-mi daca nu cumva inainte de integrare in ce vrei tu sa ne integram, nu cumva ar trebui sa ne transformam din poporul DA in poporul NU si sa incepem sa ne autoeducam mintile, spiritele si sufletele cu un NU mare cat planeta asta: om fi noi sfaramati dar pe aici NU se minte, NU se fura, NU se violeaza, NU se inrobesc popoare, NU se taie teritorii, NU se muta granite, NU se fura apa, aerul, granele, pamantul, petrolul si aurul, NU se arboreaza alte drapele, NU se preda in alta limba decat daca si in tara respectiva se preda in limba romana, s.a.m.d.

  Acum, in incheiere si cu speranta ca NU te vei integra inainte de a auzi urletul Marelui Alb, inainte de a fii Eridani razboinici si apoi pasnici, am sa fac o gluma foarte deplasata: toti cei care au lovit si omorat cu masinile femei si copii pe trecerile de pietoni din tara asta au fost deja condamnati la inchisoare pe viata asadar proiectul ERIDAN a devenit inutil.

  Am crescut fara tata insa mama ne-a educat intr-un mod simplu si eficient pe mine si pe fratele meu: indiferent de cine o comitea (ghidusia respectiva) o incasam amandoi cu batatorul de covoare, cu celebrele fese mioritice in sus, cu fetele in pat, amandoi in acelasi pat, simultan nu pe rand. Am devenit doi ca unul si am crescut stiind ca orice i se va intampla unuia, celalalt va veni si ii va sta alaturi, cu fruntea sus, cu genunchii drepti, cu testiculele, vertebrele si neuronii pe acelasi aliniament vertical.

  Si acum Adi si toti ceilalti care v-ati simtit calcati pe bataturi de acel mesaj, spuneti-mi va rog daca nu cumva inainte de a fi DACI sau LUPI sau ROMANI sau INTEGRATI, nu ar fi mai bine sa fim OAMENI? Sa traim linistiti in tara noastra, in Europa, fara sa deranjam si fara sa fim deranjati?

  Si da, asta este TARA MEA!!

  Adi, desi nu te cunosc insa pentru ca existam, pentru ca suntem oaspetii lui K, pentru ca vorbim aceeasi limba desi cu cuvinte diferite, eu mai brutal, tu mai elegant si mai profund, eu te consider prieten.

  Iti multumesc si iti urez Bafta!

 • Adi

  Da. Multumesc. Ai dreptate cu tot ce ai zis.

  De aia zic. Corabia se scufunda, poti sa te duci la fund cu ea sau sa iei naibii lemne si sa iti faci propria barca, sa ii iei cu tine pe cei dragi si sa scapati. Si nu insinuez nici o deplasare geografica pentru asta.

  “Integrarea”, cum ii zici tu, nu e posibila daca inca ai bagajul fricii si josniciei, trebuie intradevar sa redevii OM inainte de a deveni ZEU. Nu exista scurtaturi. Si nu zic zeu la modul ala cu care am fost spalti pe cortexuri.

  Ca sa iti raspund curiozitatii, am fost de mic invatat sa stiu cand sa zic NU. Si m-a salvat de multe ori. Acum imi dau seama ca e o lectie care poate fi aplicata la o scara nedefinita, cu efecte direct proportionale.

  Probabil ca s-a format o misconceptie la nivelul ideii de armonie. Armonia nu e deloc dependenta de pasivitate si de “intoarce cealalta fesa”. Am o regula simpla in legatura cu invadarea intimitatii.

  “If a guest in your lair disrespects you, treat him cruelly and without mercy.”

  DA. Cred in anarhie. NU. Refuz sa cred ca doar datorita politicienilor putem avea securitate si infrastructura. E ca si cum ai plati un hot sa te fure ca sa nu aiba altii ce sa mai ia de la tine. Le zicem “taxe” ca e un cuvant mai blajin care ocoleste intelectul atrofiat deja al ROvinelor. In loc sa dau bani la un politician care sa se stearga la cur cu 90% din ei mai bine ii dau direct la lucratorii aia care vor sa construiasca un pod pentru binele tuturor.

  Si intradevar. Cu pasi mici ajungi departe. Sa ne concentram pe tara noastra mai intai de altii. Dar nu sub pretextul de “roman”. E un cuvant deja murdar si denigrat de sens. Mult mai convenabil, sub ideea ca suntem legati genetic si metafizic de acel pamant si nu avem nevoie de nici un ovreu sau proteveu sa ne zica cum sa ni-l administram. Ne putem recunoaste intre noi si fara eticheta asta lipsita de sens care ii face pe strainezi sa se gandeasca doar la dracula si tigani.

  Ai tot respectul meu si sa stii ca nu mi-ai jenat nici o batatura.

 • Jolinar

  Adevărul este doar Iisus Hristos, și El n-are nici o treabă cu zeii, dacii lui Zamolxis sau conducerea masonică ! Fără adevăr oamenii sunt în întuneric !

 • KLAUDYU

  Adevărul e că te-ai băgat și tu fix ca musca în curul calului. N-ai nicio treabă cu articolul, cu discuțiile din comentarii, te-ai trezit și tu ca să te afli în treabă. Adevărul e că vii cu o afirmație fără vreun argument, pentru că trebuie să te credem pe cuvânt. În cazul ăsta, sunt liber să afirm și eu, după modelul tău: adevărul e că ești doar o oaie incredibil de proastă. Și partea bună e că, preluându-ți exemplul, nici măcar nu trebuie să-mi argumentez afirmația! Ce bine mă simt când învăț lucruri noi de la semenii noștri mai puțin dotați intelectual (și probabil nu numai)…

 • victor

  De unde ai scos-o si p-asta cu numele Dunarii…Eridan? Maine , poimaine aud ca Dunarea s-a numit initial Romania,ca de acolo s-au inspirat cand au numit tara asa.
  Glumesc,dar chiar as vrea o lamurire!

 • KLAUDYU

  Din cronicile vechi despre Dacia am scos-o. Sau te-ai gândit că dacii nu aveau un nume pentru fluviul lor, ci au așteptat să vină romanii să-l numească Danubius?

 • liviu

  Jolinar, intr-adevar fara adevar oamenii sunt in intuneric. Insa daca astepti sa vina nu stiu ce electrician galactic gen Iisus Hristos sa-ti aprinda lumina, atunci poti sa ramai mult si bine acolo cu lumina stinsa pentru ca doar tu iti poti aprinde singur lumina. De fapt, tocmai datorita pozelor cu electricianul galactic suntem atat de usor de tinut in intuneric.
  Poate exista, poate nu. Poate vine, poate nu. Insa nu avem nici o scuza pentru indolenta de a-i pasa altuia problema intunericului in care ne complacem.
  Daca stai la bloc si ramai blocat in lift, incerci prin orice mijloc tehnic posibil sa iesi de acolo; cand vine administratorul si iti spune: “dragul meu Jolinar, stai linistit ca am sunat la dispeceratul galactic si o sa vina in curand depanatorul Iisus si va debloca liftul iar tu te vei intoarce la viata ta de vis!” tu cum reactionezi? Ramai pasiv si cuminte in liftul necunoasterii fara sa incerci sa deschizi o amarata de usa a ignorantei si sa treci linistit un amarat de prag? Ramai blocat in lift spunandu-ti ca vine Iisus si rezolva totul in timp ce familia ta si cei dragi sufera si ei la randul lor din cauza aceleiasi asteptari?
  Atunci, ca fapt divers, daca tot vine depanatorul galactic, nu mai bine ma gaseste linistit in fotoliu, cu bergenbierul intr-o mana si cu cartea, oricare ar fi aceasta, in cealalta mana? Cam ce crezi ca ar vrea sa gaseasca depanatorul galactic cand vine, daca vine? Oameni pierduti si blocati in lift sau oameni care traiesc linistiti, langa familiile lor, pe o planeta linistita in care primeaza bunul simt si adevarul?
  Daca noi traim care mai de care blocati in liftul ignorantei, atunci cine ii deschide usa depanatorului, cine il aseaza la masa, cine ii spala picioarele? Cine ii ureaza “bun venit”? Nu cumva acel administrator smecher care ne tine blocati in lift cu prostelile si cu pozele lui?
  Iar daca iesim singuri din lift, cam ce nevoie am mai avea de un depanator galactic? Mai degraba de un comesean galactic, prietenii stiu de ce!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: