Sfântul Busu


10406963_863908670290101_7641297719806859387_n

Dacă tot se sfințește adeseori busuiocul, era normal să se sfințească și Florin Busuioc. Din acest moment va fi cunoscut ca Busuel, îngerul ploii, al viscolului și al furtunii, cel care deschide norii și eliberează vânturile la porunca Domnului. Și cu ocazia asta ne dăm seama cui i-au dedicat F. Charm și Ligia melodia „30 de grade”: „Hei, aleluia / Hei, aleluia / M-ai dus de la 30 de grade, 30 de grade, 30 de grade, 30 de grade / La 0-0 grade, 0-0 grade, 0-0 grade, 0-0 grade”… Sfinte Busu, apără-ne și păzește-ne de vremea rea și păcătoasă, trimisă de Ucigă-l toaca să ne încerce credința în Cel de sus. Amin!

florin-busuioc

Apropo, a drege busuiocul înseamnă a-i da de băut lui Florin Busuioc când e mahmur? Oare va fi folosit pentru stropirea cu agheasmă a locurilor mari, precum Catedrala Mânuirii Neamului? Dacă fetele nemăritate dorm cu el sub pernă în noaptea de Bobotează, visează cum va fi vremea când își vor întâlni ursitul? Dar oare el doarme în acea noapte cu pozele femeilor nemăritate sub pernă? Amin!

busu_35493400

Pentru blasfemia pe care tocmai am comis-o, Sfântul Busu s-a hotărât să mă osândească printr-un ger polar însoțit de o temperatură de -68 de grade celsius. Preasfinția ta, nu puteai să mai scazi un grad, ca să avem și noi, gălățenii, o modalitate plăcută de a ne încălzi? Amin!

About Claudiu-Gilian Chircu

Îmi merge mintea... pe 7 cărări şi în marşarier. Probabil asta înseamnă să fii dus cu pluta pe arătură. View all posts by Claudiu-Gilian Chircu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: