Mireasa sulei lui Suleyman


7De la prea mult Suleyman, turcofilii de la Kanal D au contactat virusul telenovelistic. Prin urmare, totul în jurul lor trebuie să fie o telenovelă. Dacă nu este, fac ei în așa fel încât să devină una.

O poză de la o nuntă, găsită pe net, s-a transformat în știre. Dar nu orice știre, ci una cu iz telenovelistic. Din titlu aflăm că o mireasă i-a uimit pe toți deoarece „a închinat un toast în timp ce altcineva îi SĂRUTA soțul de față cu toată lumea”. Cu toate că în jurnalismul real nu se practică așa ceva, cuvintele „mireasa” și „săruta” au fost scrise cu majuscule, pentru a atrage atenția asupra lor și pentru a declanșa curiozitatea cititorului.

8Deși toată lumea se aștepta ca o persoană să fie cea care l-a sărutat cu nesimțire pe ginerică, pentru că asta dă de înțeles titlul-capcană, din articol aflăm că era vorba doar despre un câine care „nu a mai ținut cont de reguli”. Deși dezamăgiți că ne-am lăsat păcăliți, trebuie să ne bucurăm că am descoperit un câine care nu doar înțelege regulile de conduită ale oamenilor, dar le-a și aplicat până în acel moment. Cel puțin asta reiese din exprimarea jurnalistului mincinos care – culmea culmilor! – pare că a fost scăpat în cap de prea multe ori în copilărie. Pe lângă câinele care respecta regulile nunții, ne spune și că mireasa i-a uimit pe toți deoarece „a dat dovadă de înțelegere. Nu a fost geloasă și și-a văzut mai departe de nuntă, închinând un toast în cinstea nuntașilor”. Ceva îmi spune că nuntașii nu au fost uimiți de lipsa reacției miresei, ci doar jurnalistul anonim al Kanal D, care probabil se aștepta la scene de gelozie, urlete, plânsete, bătaie, divorț, castrarea câinelui și eutanasierea mirelui (sau invers, că oricum nu prea contează) ori chiar la prezența armatei magnificului Suleyman la intrarea în restaurant. Iar eu trag concluzia că ăsta ori a stat închis în casă toată viața, ori nu cunoaște absolut nimic despre comportamentul uman, ori s-a uitat prea mult la telenovele.

Efendi jurnalistul sulei(man), hai sictir cu rahatul tău turcesc cu tot!

9

About Claudiu-Gilian Chircu

Îmi merge mintea... pe 7 cărări şi în marşarier. Probabil asta înseamnă să fii dus cu pluta pe arătură. View all posts by Claudiu-Gilian Chircu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: