Realitatea bombei lui Connect-r


În goana după rating, vizualizări și like-uri, Presa minte de îngheață apele. Deseori apelează la înșelătorii pentru a atrage publicul, demonstrând că deontologia jurnalistică nu este decât un mit. În lipsa unui CNA al Presei scrise, așa-zișii jurnaliști își fac de cap cu nesimțire. Iar noi, în loc să îi taxăm pentru asta, intrăm în horă și jucăm după cum ne cântă. Prost nu este cel care înșeală, ci cel care se lasă înșelat, iar nouă ne convine de minune postura de proști. E mai odihnitor să nu-ți folosești creierul decât atunci când este absolut necesar. Cel puțin asta demonstrează majoritatea dintre noi.

O știre a Realității de pe 25 septembrie 2014 reprezintă un bun exemplu al înșelătoriei la care apelează Presa:

18

Cei mai curioși din fire nu s-au putut abține să nu citească respectivul articol, pentru a afla bomba lui Connect-r. Probabil unii au început să și tremure de emoție. Cine nu mai trăiește? Vreun apropiat al lui Connect-r? S-a întâmplat ceva cu copilul său? Ori cu soția sa, Misha? Mai mult ca sigur, din moment ce e un „ANUNȚ BOMBĂ!”… Spre ușurarea noastră, nu era niciuna dintre aceste variante catastrofale:19Din articol am putut afla că artistul vorbea despre cum i s-a schimbat viața de când a devenit părinte. „De când sunt tată stau mai mult pe acasă. În situațiile astea, omul nu mai trăiește pentru el. Trăiește prin copilul lui, pentru copilul lui”, a mărturisit Connect-r. Iar eu mă scarpin în scăfârlie de câteva minute bune, încercând să îmi dau seama unde este anunțul bombă… Mai mult ca sigur o să mă scarpin până îmi voi forma o chelie ca a lui Băsescu și tot nu voi găsi bomba. Pentru simplul fapt că nu există. E doar un articol banal, pe care autorul nu avea cum să-l promoveze decât printr-o înșelătorie. Iar un titlu care induce în eroare în mod deliberat produce efectul scontat. Și încă nu există nicio lege care să-i oprească pe ziariști ca Beniamin Cioantă. Sper ca măcar karma, legea cauzei și efectului, să-și facă treaba cât mai curând…


2 responses to “Realitatea bombei lui Connect-r

  • ADOLF

    Stai asa ca o sa iasa imediat Legea. e doar o chestiune de timp. tu iti dai seama cati vor ramane fara locuri de munca? dar tu chiar esti constient de cat de tare imi lacrimeaza mie curu din cauza asta?!?! :)))))

  • einz-zwei-polizei

    hai,serios conectere…zii sa nu mai dormi tu…chiar te-ai lasa de muzica pentru maia? ca eu m-as bucura tare mult! a…a…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: