Ce vă faceți dacă în spatele lui Ponta este Băsescu?


base-ponta

Dragi fani ai PSD-ului, vă propun un exercițiu de gândire. Ce vă faceți dacă în realitate nu Iohannis este omul lui Băsescu, „demonul” pe care îl considerați responsabil pentru traiul vostru mizer, ci Ponta? Pe cine ați vota duminică dacă ați afla asta? Ce-ar fi dacă, după victoria de la alegerile din 2009, Băsescu și-a înfiltrat un om loial lui la conducerea PSD-ului, pentru a deține controlul opoziției? Pare o ipoteză de domeniul fantasticului? Se știe că Victor Ponta a lucrat pentru Dorin Cocoș, fostul soț al Elenei Udrea. Ponta și soția sa au fost văzuți de multe ori în compania soților Cocoș-Udrea, Victoraș și Lenuța fiind prieteni de mult timp, de pe vremea când el era procuror, iar ea avocată. În 2006, Băsescu era primit cu aplauze de tineretul pesedist, condus de Victor-Viorel, care a apreciat foarte mult prestația președintelui și a Elenei Udrea. „Și noi îl apreciem pe Traian Băsescu”, declara atunci pentru presă Daciana Sârbu, soția lui Victor Ponta. Se știe și că Ponta a făcut parte din primul guvern al lui Emil Boc, deținând funcția de ministru delegat pentru relația cu Parlamentul. La fel cum se știe că Udrea și Boc sunt oamenii lui Băsescu. Se mai știe și că Băsescu l-a refuzat pe Iohannis pentru funcția de premier, însă a fost de acord cu Ponta. Să nu uităm de pactul de coabitare dintre Băsescu și Ponta, când cei doi și-au împărțit frățește conducerea țării. Acum 10 ani, Băsescu câștiga alegerile de mână cu fratele său de alianță, Tăriceanu, căruia i-a oferit funcția de prim-ministru. Iar Ponta face acum exact același lucru. Să fie o coincidență? Ori doar un deja-vu? Cireașa de pe tort o reprezintă declarația din iunie a acestui an a Cristinei Pocora, purtătoarea de cuvânt a PNL: „Așa tare luptă Victor Ponta cu Traian Băsescu încât s-a gândit să-l facă senator pe viață. Prietenul Ponta a găsit soluția prin care să-l ajute pe prietenul său Băsescu: îi oferă imunitate pe viață. Doar am văzut cum se raportează PSD la solicitările DNA legate de parlamentari…

Să apelăm măcar puțin și la logică. Un președinte care nu mai poate candida are nevoie de un succesor, un om de încredere care să poată fi manevrat din umbră. Dacă acel președinte știe că nu mai este dorit de popor (lucru dovedit de referendumul pentru demiterea sa), sub nicio formă nu va declina în public identitatea marionetei sale. Deoarece aceasta va avea parte, de asemenea, de aceeași repulsie din partea poporului. Singura metodă pentru a-și impune favoritul este de a se distanța de respectivul, mai ales prin crearea pentru ochii publicului a unui conflict cu urmașul său. Mai mult, președintele trebuie să sprijine oficial o altă persoană pentru a elimina orice posibilă suspiciune care ar putea da în vileag adevăratul său succesor. Și pentru a fi sigur că adevăratul său urmaș îi va prelua fotoliul prezidențial, președintele își poate folosi influența asupra tuturor partidelor politice, pentru a le cere să ofere candidați slabi la președinție, care să nu-i pună în pericol succesorul.

Băsescu a sprijinit-o fără ascunzișuri pe Elena Udrea, deși orice om cu puțină minte și-a dat seama imediat că femeia aia n-avea nicio șansă să ocupe funcția supremă în stat. De ce ar fi mizat Băsescu pe un cal necâștigător? De ce ar fi acceptat un pariu pierdut din start? Un politician uns cu toate alifiile nu poate face greșeli puerile nici măcar la beție. În acest caz, singura variantă plauzibilă rămâne cea care spune că Elena Udrea nu a fost decât o diversiune, menită să ascundă adevăratul plan al președintelui.

Nici ceilalți doisprezece contracandidați ai lui Ponta nu au avut vreodată o șansă reală de a câștiga alegerile. Haideți să fim serioși: Vadim, William Brânză, Dan Diaconescu Direct, doi unguri… Nici măcar Iohannis. E la mintea cocoșului că majoritatea românilor nu vor alege în veci un neamț cu o religie diferită de a lor, care mai și plictisește la culme de fiecare dată când deschide gura. Românii, învățați cu pâine și circ, vor show. L-au ales pe zâmbărețul Iliescu, și-au dat seama că au greșit cu seriosul Constantinescu și s-au întors la zâmbăreț, apoi au ales hăhăielile lui Băsescu. Nu au nevoie de un conducător eficient, ci de unul care să-i distreze, așa cum fac cu succes Măruță, Capatos, Gherghe și alți manipulatori de meserie. Iar Ponta a fost învățat cum să le ofere maselor exact ce au nevoie: zâmbete, câteva glume și minciuni frumos ambalate. Se poate observa cu ochiul liber că Iohannis nici măcar nu se obosește să încerce să câștige. Asta pentru că și el știe că nu este aici decât pentru a-și juca rolul în show-ul numit politică. Ponta va câștiga alegerile detașat, iar dictatura PSD se va reinstaura în ovațiile turmei îngrășate în ajun cu ulei, făină și o sută de lei în plus la salariu / pensie.

Dar ce vă faceți dacă în spatele lui Ponta este tot Băsescu?

538989_493910927325425_805258749_n

Vezi articolul și aici: http://grupuleridan.wordpress.com/2014/11/13/ce-va-faceti-daca-in-spatele-lui-ponta-este-basescu/


51 responses to “Ce vă faceți dacă în spatele lui Ponta este Băsescu?

  • KLAUDYU

    Traiane, tu știi să citești sau ce spun e valabil doar pentru alții, deoarece tu ești vreun mesia iar regulile nu ți se aplică? V-am cerut (adică și ție sau, mai bine spus, mai ales ție) să opriți cearta. Am scris ditamai cârnatul despre cum vor cei care ne conduc să ne dezbine, prin urmare ar trebui să încercăm să fim uniți. Iar tu ce faci? Pe nebunul, ca de obicei. Jignești, îți verși frustrările și împrăștii mesaje religioase aberante. Până acum te-am lăsat să-ți faci de cap; te-am lăsat să te exprimi liber, că poate simți nevoia iar alții nu te lasă. Dar ai încălcat din nou limita bunului simț. Și regula impusă de mine. Democrația e doar un concept teoretic, inventat pentru a nu lăsa masele să se revolte. Prin urmare, n-o s-o găsești nici aici. În casa mea, eu fac regulile. Iar dacă eu cer să opriți cearta, ori o oprești, ori dispari. Simplu!
    Îl jignești pe Liviu pentru că ți-a arătat adevărul pe care mulți îl văd, dar evită să ți-l spună? Parcă voiai să fii judecat. Exact de asta ai parte acum. Liviu a început, eu voi continua: ai mari probleme la cap, dintre care iese în evidență schizofrenia, ceea ce explică deteriorarea proceselor de gândire, răspunsurile emoționale inadecvate, delirurile paranoide sau bizare, gândirea dezorganizată și disfuncția socială. Sunt sigur că și psihiatrul tău ți-a spus același lucru. Pentru că nu o dată ai dat semne de agresivitate, cel mai probabil produsă de aceeași afecțiune psihică, ești un pericol pentru cei din jur. Prin urmare, ar trebui să fii izolat de ceilalți, de preferat într-un mediu fără acces la internet. Cum nu pot eu să te izolez complet, mă voi rezuma doar la a-ți bloca accesul pe acest blog. Sentința definitivă și irevocabilă (dacă tot ai vrut judecată, e nevoie și de așa ceva): începând cu acest moment ți se interzice dreptul de a comenta aici. Poți citi, poți comenta în alte părți, însă nimeni de aici (nici măcar eu) nu va mai fi deranjat de tine. Du-te de unde ai venit învârtindu-te. Nu degeaba se spune că, atunci când îi dai omului un deget, îți ia toată mâna.
    Ca să fiu totuși corect până la capăt, în ultimul mesaj pentru tine îți voi arăta adevărul, deși nu ești capabil să-l înțelegi: nu există Sântio, ci e inventat de tine; prin urmare, nu are nicio misiune pentru tine. Tu nu ești niciun mesia iar evreii nu au scris despre tine în scripturile lor. Ești doar un om bolnav, care are nevoie de ajutor. Vocea pe care o auzi nu e a zeului inventat de tine, ci creată de schizofrenie. Cu tratamentul potrivit ai putea să-ți ții în frâu această boală.
    Și gata, că ți-am dat prea multă importanță, pe care nu o meriți. Sper să te vindeci cândva. Dacă nu, măcar să găsești un tratament care să-ți țină boala sub control.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: