Realitatea sexosului Beniamin Cioantă


21

Ce este atât de „SEXY!”? Faptul că Ana Baniciu vorbește, relația ei, ea sau Dorian Popa? De ce articolele de rahat trebuie neapărat să înceapă cu o exclamație? Și de ce este considerat Beniamin Cioantă jurnalist?!?

Pentru cei care nu au auzit de el (adică pentru toată lumea), Beniamin Cioantă este din Turda, dar s-a mutat la București cel mai probabil pentru a deveni celebru. Lucrează ca redactor la ziarul Ring și redactor-coordonator al secțiunii „Monden” a site-ului Realitatea.net. Născut în 1987, se declară pasionat de „maşini puternice, natură, munte, pădure, mare, fotbal, tenis, echitaţie şi înot”, ceea ce ar trebui să le provoace femeilor reacții ca în poza dinspre final. Ca orice ziarist al unei fițuici de scandal nu pare a avea prea multe scrupule, ceea ce reprezintă un avantaj în încercarea sa de a atinge celebritatea. Rezultatul se vede cu ușurință în articolele sale de rahat. Se aude că (prin urmare nu putem băga mâna în foc că așa e), în încercarea lui de acioanta deveni vedetă, în iunie 2014 a avut o înțelegere cu Oana Zăvoranu, care ar fi trebuit să îl scoată rapid din anonimat. S-au fotografiat împreună la un eveniment monden, ea a declarat că îl place iar Presa a trâmbițat o eventuală relație între ei, deși el are o iubită de ceva timp, după cum se poate observa și pe profilul său de Facebook. Cum relația fictivă cu Zăvoranca nu a ajuns la sufletele românilor, lăsându-l tot în anonimat, Beni a participat la reality-show-ul „Căsătorie din Prima” de la Prima TV, unde s-a „căsătorit” cu o altă necunoscută, Andreea, deși el avea deja o relație. Toamna anului 2014 îl găsește la emisiunea „Te vreau lângă mine” de la Kanal D, unde a încercat să cucerească o tânără ascunsă după un paravan, Beniamin Cioantă prezentându-se ca fiind David, un taximetrist cu câteva probleme de comportament, dependent de țigări și de alcool. Ceea ce demonstrează că reality-show-urile nu sunt decât niște minciuni ordinare.

Cireașa de pe tort ne este oferită chiar de el, pentru a ne lămuri odată pentru totdeauna cum stă cu intelectul. Pe profilul de Facebook al taurului comunal Cioantă putem vedea că se află într-o relație din 18 iunie 1987, adică din ziua în care s-a născut. E clar pentru toată lumea?

Beniamin-Cioanta

PS: Pe 17 noiembrie 2015, domnul Cioantă a descoperit acest articol și mi-a trimis un mesaj pe Facebook. Ceea ce mi-a demonstrat că nici ironiile nu par a fi punctul lui forte. După ce m-a acuzat că nu e nimic adevărat din ce am scris despre el, deși majoritatea informațiilor sunt preluate de pe profilul lui de Facebook, Beni m-a blocat. Ca să fie sigur că nu-i dau o replică. Și pentru că trebuia neapărat să aibă ultimul cuvânt, altfel orgoliul lui rănit nu s-ar putea simți răzbunat în vreun fel. Adică ceea ce ar face un copil răsfățat și nu un taur comunal care dă cu dosul de pământ orice reprezentantă a sexului frumos. Cu asemenea „jurnaliști”, n-ar trebui să ne mirăm că presa românească a ajuns doar o glumă proastă.

facebookPS 2: Pe 28 octombrie 2016, distinsul jurnalist mi-a trimis un nou mesaj pe Facebook (ori m-a deblocat, ori are un cont nou) și pe e-mail, în care mă anunța că mă dă în judecată pe baza „legii calomniei și defăimării pe internet” dacă nu șterg acest articol. Cum nu am învățat încă modul umil de a reacționa la amenințări, mai ales bazate pe legi inexistente (legea defăimării, inițiată de Dragnea, a fost respinsă de Parlament), am hotărât să pun mai mult preț pe libertatea de exprimare decât pe orgoliul rănit al unei somități necunoscute în domeniu. Ceea ce ar trebui să fie important pentru orice individ cu pretenții de jurnalist.

facebook-2


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: