Nașu’ și NASA


nasul si nasa

În ultimii 15 ani am fost bombardați cu scenarii apocaliptice mai mult ca oricând. Pe lângă apocalipsele propriu-zise, dintre care cele mai promovate au fost cea din 2000 și cea din 2012, am fost bombardați cu tot felul de catastrofe iminente, de la meteoriți enormi ce ne vor arunca în aer sau asteroizi pregătiți să ne ciocnească planeta, până la furtuni solare, războaie atomice, cutremure devastatoare ori invazii extraterestre. Au fost scoși de la naftalină tot felul de „profeți”, precum Nostradamus sau Baba Vanga, cărora li s-au inventat preziceri ce au fost promovate intens ca adevăruri indubitabile. Ni s-au mai băgat pe gât niște alinieri planetare, comete trecătoare pe lângă noi sau declarații ale unor oameni de știință și gata, sămânța terorii a fost plantată. Bineînțeles că masele nu se întreabă de ce nu a avut loc până acum nici măcar un astfel de scenariu fatidic. Important este că au parte de senzații tari, cauzate de teama constantă ce le este indusă. Iar Presa a jucat poate cel mai important rol în menținerea populației într-o stare continuă de teroare, promovând cât mai mult posibil scenariile apocaliptice.

Nici nu am scăpat bine de cele 6 zile de întuneric total care ar fi trebuit să aibă loc între 16 și 22 decembrie 2014 (deși inițial erau doar 3, între 21 și 24), că o altă catastrofă s-a ivit la orizont: gravitația va dispărea pentru 5 minute pe 4 ianuarie 2015! La fel ca multe alte instituții de presă „serioase”, și Nașul TV a promovat această profeție apocaliptică:

NASA a ajuns la concluzia ca pe 4 ianuarie 2015, un fenomen cosmic aparent banal va influenta intr-o oarecare masura orice om de pe Terra.

Potrivit astronomului Patrick Moore, in ziua de 4 ianuarie 2015, la ora 09:47 PST, Pluto va trece in spatele lui Jupiter si astfel cele doua corpuri ceresti se vor alinia perfect cu planeta noastra. Cele doua corpuri ceresti isi vor combina fortele gravitationale si astfel cea a Terrei va fi practic anihilata.

Consecinta directa este ca planeta noastra va ramane fara forta gravitationala pentru aproximativ 5 minute si este posibil ca unele lucruri inexplicabile sa se petreaca.

Moore l-a numit efectul gravitational Jupiter-Pluto, dar nu a precizat nici pana in prezent care ar putea fi efectele adverse ale fenomenului straniu.

De asemenea, NASA a facut anuntul si pe celebrul site de socializare Twitter, dar de asemenea nu a oferit mai multe detalii cu privire la ceea ce se poate intampla pe Terra daca forta gravitationala ar disparea chiar si pentru 5 minute.

Bineînțeles că nu s-a întâmplat nimic ieșit din comun în acea zi „fatidică”, spre uimirea fanilor Nașului. De ce nu? Sub nicio formă pentru că ar fi încurcate căile Domnului, ci deoarece și „profeția” asta a fost doar o fabulație menită să creeze panică în rândul populației credule. De ce nu s-ar putea întâmpla vreodată această catastrofă? Pentru că nu are nicio logică. Fiecare planetă are propria forță de gravitație, care însă nu este suficient de puternică pentru a atrage celelalte planete, drept pentru care fiecare își păstrează propria orbită. În același timp, planetele sunt atrase de Soare datorită gravitației sale. Pluto și Jupiter, aflate la mare distanță de Pământ, în niciun caz nu „isi vor combina fortele gravitationale si astfel cea a Terrei va fi practic anihilata”. Dacă și-ar combina într-adevăr forțele gravitaționale, s-ar atrage reciproc una către cealaltă, fără a influența în vreun fel gravitația celorlalte pigsGplanete. Dacă totuși printr-un miracol cele două forțe combinate ar genera una singura mult mai puternică, celelalte planete ar fi atrase către centrul gravitațional nou format, nicidecum nu li s-ar anula forțele gravitaționale proprii. Ceea ce este, oricum, imposibil. Ce ar însemna să dispariția gravitația, chiar și pentru 5 minute? Nimic grav, doar că am pluti cu toții, porcii reușind, în sfârșit, să zboare…

Imposibil ar fi fost și ca astronomul Patrick Moore să fi făcut astfel de declarații în 2014, ținând cont că a murit cu doi ani înainte. Dar poate că NASA apelează la ședințe de spiritism pentru a-i cere lui Moore să se aventureze în profeții post-mortem… Adevărul e că omul a făcut totuși această declarație. Însă nu în 2014, ci cu 38 de ani înainte, într-o farsă de 1 aprilie. În acea zi a anului 1976, astronomul amator Patrick Alfred Caldwell-Moore și-a păcălit radioascultătorii că mișcarea a două planete va duce la o atracție gravitațională ascendentă, care va face oamenii de pe Pământ să fie mai ușori în acea zi, la ora 9:47. El și-a invitat publicul să sară în aer, pentru a experimenta „o senzație ciudată de plutire”. În mod surprinzător, unii i-au declarat că experimentul a funcționat, ceea ce sper să fi fost tot o farsă de 1 aprilie.

Nu putem ști dacă redactorii „televiziunii libere” Nașul TV știau toate aceste lucruri, alegând să-și mintă publicul, ori doar au preluat o informație falsă din prostie. Însă putem ști că o să dispară gravitația de pe Pământ când or zbura porcii, nu invers. Deși sper să zboare cât mai repede din Presă porcii care promovează asemenea minciuni aberante.


2 responses to “Nașu’ și NASA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: